Til Australien for at se på mineindustri

JEK 300114

Medlemmer af Naalakkersuisut, Jens-Erik Kirkegaard og Kim Kielsen rejser til Australien sammen med medllemmerne af Inatsisartut Råstofudvalg

 

Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard og Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, Kim Kielsen samt medlemmer af Inatsisartut Råstofudvalg rejser til Australien i udgangen af denne måned. Rejsens formål handler om at hente inspiration i den australske mineindustri og miljøbeskyttelse. Jens-Erik Kirkegaard uddyber her rejsens formål og indhold til Else Olsvig fra Tusagassiivik:

 

Lyt til interviewet.

 

Fakta:

Olympic Dam ejet af BHP Billiton er minen som medlemmer Naalakkersuiut og medlemmer af Inatsisartut Råstofudvalg skal blandt andre besøge under rejsen til Australien. Minen ligger 560 km nord for storbyen Adelaide. Uranforekomsten i minen ligger ca. 350 meter under jordoverfladen og er den største kendte uranforekomst i verden. Forekomsten blev fundet i 1975 af Western Corporation Ltd som efterforskede efter kobber. Fra 1979 blev projektet udviklet som en Joinr Venture med British petrolium Ltd. i 1985 beslluttedes det at videføre prjoktet som gik i produktion 1988. Udover uran produceres også kobber, guld og sølv. Minen er en underjordisk mine og har et metallurgisk proces anlæg.

Rejseholdet vil også besøge byen Roxy Downs, der ligger 16 km fra selve minen. Roxy Downs har 4500 indbyggere, der kommer 40 forskellige lande i verden.