Videoptagelse i Halifax af Formanden for Naalakkersuisut

Videooptagelse af pressemøde med formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond i forbindelse med Halifax International Security Forum

Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond holdt i forbindelse med sin deltagelse ved Halifax International Security Forum konferencen som fandt sted 22.-24. november et pressemøde. Videooptagelsen af pressemødet er nu blevet lagt ud på konferencens hjemmeside. Pressemødet fandt sted på engelsk:

http://halifaxtheforum.org/2013-forum/session-recaps/

Halifax International Security Forum er et internationalt forum og netværk for beslutningstagere fra regeringer, militæret, erhvervslivet, forskningsverdenen og medierne med det formål at arbejde sammen internationalt for sammen at imødegå væsentlige trusler i en foranderlig verden.

Formanden for Naalakkersuisut deltog, udover pressemødet, aktivt i debatten særligt under Halifax International Security Forums plenardiskussion 6 under overskriften ”Arctic Encounters: Hot Commodities, Cold War” sammen med panelet som bestod af Canadas forsvarsminiser Rob Nicholson, Islands udenrigsminister Gunnar Bragi Sveinsson og Danmarks forsvarsminister Nicolai Wammen. Fotos og videooptagelser fra konferencen og plenardiskussionerne er tilgængelige her:

http://halifaxtheforum.org/galleries/

Udover de formelle konferencediskussioner, var formanden for Naalakkersuisut inviteret til at deltage i en lukket diskussion 23. november sammen med tidligere amerikansk præsidentkandidat Howard Dean og Canadas nuværende Ambassadør til USA Gary Doer om klimaforandringerne.

Formanden for Naalakkersuisut holdt her oplæg om hvordan Grønland mener de arktiske lande har en særlig forpligtelse til at arbejde for at der indgås en ambitiøs global klimaaftale i 2015 som kan begrænse de globale drivhusgasudledninger, og om hvordan de arktiske lande også samtidig hver især har et konkret ansvar for at sikre en omstilling af industriaktivitet væk fra fossile brændstoffer, særligt med øget udnyttelse af vedvarende arktisk energi.

Der var til konferencen tilmeldt mere end 300 internationale deltagere, med deltagelse fra mere end 50 lande. De øvrige talere inkluderede USA’s og Canadas forsvarsministre som åbnede konferencen.