Greenland Day i Perth

Grønland vil forstærke markedsføringen af mineralpotentialet.

 

Konferencen ”Greenland Day in Perth” blev i sidste uge afholdt for 20 australske selskaber, som har interesse i at høre om Grønlands mineralpotentiale og praktiske forhold i forhold i forbindelse med efterforskning.

Årets markedsfremstød er gennemført af repræsentanter fra Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarkeds Geologiafdeling.

”Det er meget vigtigt at fastholde møderne i Australien for at fortsætte med at udbrede kendskabet til Grønland. Den internationale recessionen i efterforskningsbranchen er stadig mærkbar, og der er stor konkurrence blandt lande som ønsker at tiltrække investeringer. Det er derfor vigtigt at holde fokus på de markeder og selskaber som har interesse i efterforskning i Grønland”, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard, og tilføjer:

”Indsatsen for at tiltrække udenlandske investeringer vil blive forstærket i 2014, hvor der vil være markedsfremstød i Canada, Sydkorea, Kina, USA og Japan”.

Australien er det land som har flest aktiviteter i Grønland. Australske selskaber udgør 28 % af alle efterforskningsselskaber, og er det land med flest selskaber i Grønland.

Arrangementet er gennemført som en integreret del af den nuværende Mineralstrategi fra 2009, der bl.a. har som til formål, at gøre Grønland attraktiv for mineindustrien.

Siden 2010 er der afholdt et årligt markedsfremstød i Vestaustraliens provinshovedstad Perth med det formål at tiltrække investeringer fra den australske efterforskningsindustri.

 

 

For yderligere information kontakt informationsmedarbejder Oline Inuusuttoq Olsen på tlf. 34 56 56 eller e-mail: oiol@nanoq.gl