Om promovering af sælprodukter

 

”Nu skal der handles, og ikke bare sige nogen tomme ord om at støtte Grønlandsk sælfangst fra Danmarks og EU’s side. Nok er nok.”

Medlem af Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl Lyberth deltager i et pressemøde om promovering af sælprodukter som opfølgning af det fornyligt endelig WTO-afgørelse om sælskindssagen. Pressemødet arrangeres af Inuit Sila, som koordinerer promovering af sælskind og sælfangst i Danmark. Pressemødet foregår på Christiansborg Grønlandsværelset den 5. december 2013 fra kl. 14.00.

Kampagnesitet

Naalakkersuisoq Karl Lyberths vigtigste budskab bliver kravet om handling både fra Danmarks og EU’s side. ”De mange ord i forordningen med Inuit-undtagelse er tomme ord, så længe salget af sælskindsprodukter og sælskind ikke er blevet bedre i EU og andre lande udenfor EU. Derfor opfordrer jeg de danske og europæiske politikere og beslutningstagere om at købe sælskindsprodukter fra Grønland.” Det siger Karl Lyberth.

Kun ved at købe sælprodukter, der stammer fra millionvise sæler i Nordatlanten, som fangere nedlægger for indtjening til familiens forsørgelse og som garves i Grønlands eneste garveri Great Greenland, kan hjælpe fangererhvervet og yderdistrikterne i Grønland.

”De er unikke produkter, der stammer fra sæler, der lever frit og sundt i det rene arktiske hav indtil de skydes af en fanger. Alle kan købe med god samvittighed på sælskindsluffer, der er dejlig varme i det fugtige danske og europæiske vintervejr.”