Vis dit smukke smil!

Aaveq

Lørdag d. 16. november afholder Tandplejen en event i Nuuk Centeret, hvor Nuuks borgere får mulighed for at vise deres smukke smil og blive fotograferet til plakaten for National Tandbørstedag 2014.

-”Tandplejens vigtigste budskab til befolkningen er, at du kan have sunde tænder og et smukt smil hele livet, hvis du passer godt på dine tænder. Vi benytter dagen i Nuuk Centeret til at skabe opmærksomhed om tandsundhed, og vi håber, at folk i alle aldre vil møde op og lade sig fotografere til næste års plakat for den Nationale Tandbørste-dag”, udtaler cheftandlæge Olina Hansen.

Tandplejens medarbejdere vil være til stede i centret, hvor de blandt andet uddeler informationsmateriale om tandbørstning, tandbørster og tandpasta og giver gode råd om tandsundhed.

-”Forebyggelse betaler sig. Tandplejens forebyggelsesstrategi, Cariesstrategien, bygger på oplysning, registrering af tandsundhedsdata og en tidlig forebyggende indsats overfor børn og deres forældre. Siden strategien blev indført i 2008 har vi både kunnet se og måle en markant forbedret tandsundhed, især hos de mindre børn,” siger cheftandlæge Olina Hansen.

Den 16. november vil Tandplejen - som altid - søge at udbrede kendskabet til de fire tandråd, som under overskriften ”Kigutigik! Tænder for Livet!” henvender sig til alle, der ønsker at bevare sunde, stærke tænder livet igennem:

  • Børst tænderne grundigt morgen og aften
  • Hjælp dit barn med tandbørstningen til det er 10 år gammelt
  • Brug tandpasta med højt fluorindhold, helst 1450 ppm
  • Drop slik, saft og sodavand i hverdagen