Nu skal der ryddes op

Alle har et ansvar for at få ryddet op i landskabet omkring os, siger Kim Kielsen.

På det netop afholdte møde blev Naalakkersuisoq for Miljø & Natur, Kim Kielsen og Formanden for KANUKOKA, Martha Abelsen enige om, at der nu skal ske forbedringer på miljøområdet - særligt på affaldsområdet.

Kim Kielsen rejser i denne uge til Sydgrønland blandt andet for at mødes med Kommune Kujalleq omkring udfordringerne på affaldsområdet. Budskaber er helt klart, der er ikke sket nok på affaldsområdet, og derfor skal der nu tages hånd om det.

Problemerne på affaldsområdet er store, og de skal løses. I første omgang sætter Kim Kielsen fokus på, at der skal ryddes op.

-Der er alt for mange efterladte boliger, biler og både. Vi må alle tage ansvar og sætte os nogle klare mål, så vi får ryddet op. Det gælder både for Selvstyret selv, kommunerne, private virksomheder og for borgere. Vi skal handle med større ansvar og heller ikke være bange for at bruge sanktioner, hvis der er enkelte, der bevidst ikke vil rydde op.

Ved afslutning på mødet var Kim Kielsen og Martha Abelsen enige om et fremadrettet tættere samarbejde. Et samarbejde som skal resultere i forbedringer blandt andet på affaldsområdet.