Grønland som bagtæppe for kinesisk mode

Modeshow i Kina - Stort grønlandsk erhvervsfremstød i Beijing
Jens-Erik Kirkegaard var den 5. november vært ved en markedsføringsevent af Grønlandske produkter på den Danske Ambassade i Beijing. Hen ved 40 kinesiske journalister havde tilmeldt sig arrangementet. Derudover deltog repræsentanter fra det kinesiske erhvervsliv.
Et højdepunkt i markedsfremstødet var en fremvisning af Great Greenlands nye kollektion af pels og skindprodukter. De nye kreationer, der blev fremvist af kinesiske modeller udløste stor begejstring hos de fremmødte kinesiske erhvervsfolk og medier.
Den berømte modeblogger Xu Fengli, - som har mere end 1 million fans på sin blog - har besøgt Grønland i samarbejde med Visit Greenland, Air Greenland og World of Greenland Arctic Circle på en rejse i efteråret 2013. Med sig havde han fotografen Peter Chang. Sammen har de lavet en fotokollektion, som over de næste måneder løbende vil blive offentliggjort på Fengli´s blog. Derudover vil der blive udgivet 2 artikler til de to største modemagasiner i Kina – om Grønland som vinterdestination. Materialet om Grønland vil endvidere blive tilgængeligt i en række butikker i Kina.
Samarbejdet er en direkte udløber af sidste års Grønlands-præsentation på ambassaden i Beijing. Den stigende interesse fra det kinesiske publikum er allerede mærkbar. En rundspørge lavet af Visit Greenland viser, at der har været omkring 400 kinesiske turister alene i Ilulissat i 2013.
Markedsfremstødet skal følges op af konkrete planlægnings- og salgsaktiviteter i det kommende år.
- Jeg er overvældet over den store interesse fra de fremmødte, udtaler Jens-Erik Kirkegaard. Der er ingen tvivl om, at Grønlands mange unikke oplevelsesmuligheder tiltaler kineserne. Den rene natur og de spændende gastronomiske oplevelser er klare salgsargumenter, når flere kinesiske turister skal overtales til at vælge Grønland som feriested.