Høringsmøder i Sydgrønland

JEK foto 2

Borgerne i Sydgrønland opfordres til at deltage til høringsmøderne

Tanbreez har indsendt en ansøgning til om udnyttelsestilladelse til af sjældne jordarter Eudialyt ved Killavaat Alannguat. Rapporterne om vurdering af samfundsmæssig bæredygtighed og vurdering af virkninger på miljøet vedrørende projektet er nu i høring frem til den 2.december. I den forbindelse tager medlemmer af Naalakkersuisut til Sydgrønland for at holde høringsmøder med borgerne.

Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard tager sammen med Naalakkersuisoq for Natur og Miljø Kim Kielsen og Kommune Kujalleq indkalder til borgermøderne i Sydgrønland.

”Råstoffer bliver i fremtiden en af de markante grundpiller for samfundsøkonomien, og det er særligt vigtigt for Naalakkersuisut at inddrage flest muligt borgere og interessenter i forbindelse med råstofprojekterne. Jeg håber derfor at borgerne i Sydgrønland vil benytte sig af muligheden for indflydelse og deltage til borgermøderne om Tanbreez projektet ved Killavaat Alannguat, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard.

Borgermøderne finder sted her:

Qaqortoq forsamlingshus søndag d. 17.november kl. 14.00
Alluitsup Paa klubben mandag d. 18. november kl. 10.00
Nanortalik forsamlingshus mandag 18. november kl. 19.30
Narsaq forsamlingshus tirsdag 19. november 19.30