Opbakning til Tanbreez projektet

Borgerne i Alluitsup Paa og Nanortalik støtter op om Tanbreez projektet

Et fyldt forsamlingshus i Nanortalik og mange deltagere til høringsmødet i klubhuset i Alluitsup Paa afspejler borgernes ønske om indflydelse i beslutningsprocessen i Tanbreez mineprojekt vedrørende sjældne jordart Eudialyt.

 

”Jeg er helt overvældet over fremmødet samt opbakning til Naalakkersuisuts høringsmøder. Det er et hovedmål for os, at  inddrage befolkningen i udviklingen af vores mineprojekter”, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer, Jens-Erik Kirkegaard og Naalakkersuisoq for Miljø og Natur Kim Kielsen i enighed.

 

Behovet for nye arbejdspladser samt udvikling af erhvervslivet i Sydgrønland kom tydeligt frem da lokalbefolkningen i Qaqortoq, Nanortalik og Alluitsup Paa stillede spørgsmål til Naalakkersuisut, Selskabet og borgmesteren i Kommune Kujalleq.

 

”Vores levende og mineralske råstoffer tilhører det grønlandske befolkning og skal være til gavn for hele samfundet. Og vi skal derfor sikre flest mulig arbejdspladser og leverancer gennem de kommende IBA forhandlinger mellem Selvstyret, Kommunen og selskabet, siger Jens-Erik Kirkegaard og Kim Kielsen.

 

”Jeg synes at det er glædeligt de uafhængige rådgivere kan fortælle borgerne, at mineprojektet ikke vil have indflydelse på udnyttelsen af levende ressourcer i området”, siger Naalakkersuisoq for Miljø og Natur, Kim Kielsen.