Hæderspris til Ann Andresen

Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen, har med stor glæde fået meddelelse om, at forstander for Børnehjemmet i Uummannaq, Ann Andresen, har onsdag den 20. november 2013 fået tildelt en hæderspris fra Ebbe Muncks Mindefond, for sin store pædagogiske indsats for børnehjemsbørnene i Uummannaq.

Uddelingen fandt sted her i eftermiddag i Christiansborg Slot i Danmark, hvor hendes majestæt Dronning Margrethe overrakte prisen. Ved overrækkelsen var Ann Andresen omgivet af ”sine børn”, der selv stod for den musikalske del af ceremonien.

-På Selvstyrets vegne, er jeg både stolt og beæret over, at forstander Ann Andresen fik tildelt den fornemme pris for sin mangeårige indsats til fordel for børnenes ve og vel. Ann Andresen har med sit omfattende pædagogiske arbejde bevist, at det er muligt at gøre en forskel på en god måde, selvom årsagen til børnenes anbringelse i et børnehjem, til tider kan være nok så tragisk, udtaler Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen.

Ebbe Muncks Mindefond, blev stiftet i 1974 på initiativ af blandt andet højesteretssagfører Bernt Hjejle. Formålet med fonden er at skabe et blivende minde om journalisten og diplomaten Ebbe Munck, som blandt andet er kendt for sin særlige interesse for Grønland og forskningen i Grønland.

Hædersprisen er tidligere tildelt til chefredaktør Bo Lidegaard, forhenværende chefredaktør i Politiken Herbert Pundik og forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen.