Lancering af Climategreenland.gl

Lancering af Climategreenland.gl I dag blev det nye Climategreenland.gl – Naalakkersuisuts hjemmeside om klimaforandringer i Grønland officielt lanceret af Naalakkersuisoq for Boliger, Natur og Miljø, Mitti Lynge, på Gymnasiet i Nuuk (GU). Lanceringen foregik i samarbejde med GU og et hold 2. g’ere, som netop har afsluttet et undervisningsforløb om klimaforandringer. Naalakkersuisoq svarede på spørgsmål vedrørende siden fra eleverne, rektor og lærerne.

Naalakkersuisoq Mitti Lynge, udtalte i forbindelse med lanceringen, ” Jeg er glad for at lancere siden netop her, på gymnasiet sammen med jer. Climate Greenland behandler et meget aktuelt emne, og jeg håber I får god nytte af siden i undervisningen, og at den kan hjælpe jer med at få svar på nogle af de spørgsmål og emner I har omkring klimaforandringer i Grønland. ”

Naalakkersuisut lægger med den nye side vægt på at bidrage til formidlingen af informationsmateriale om klimaforandringerne i bred forstand og på en let tilgængelig måde på både grønlandsk, dansk og engelsk.

Eleverne, som tog godt imod den nye side, havde forskellige spørgsmål og kommentarer til siden. For eksempel var eleverne nysgerrige efter yderligere information om energiintensive industrier, herunder udvinding af sjældne jordarter.

Der blev også spurgt til hvad klimaforandringerne medfører for fiskeriet. Naalakkersuisoq Mitti Lynge forklarede, at klimaforandringer påvirker de forskellige arter forskelligt og kan føre til bedre forhold for nogle arter og vanskeligere forhold for andre, og at det er nødvendigt at se på, hvordan erhvervet tilpasser sig de nye muligheder og udfordringer.

Geografilærer Peter Mark Jakobsen fremhævede, at man på GU fremadrettet vil bruge siden i undervisningen, hvor en let tilgængelig, informativ, grønlandsfokuseret side har været efterspurgt.
Siden ser på klimaforandringer i bred forstand og har til hensigt at inspirere besøgende til at søge mere information hos de mange institutioner og projekter, der linkes til. Portalen er på grønlandsk, dansk og engelsk og har den brede offentlighed, både i Grønland og udlandet, som målgruppe.

Den nye side er bygget op under fire hovedemner ’Klimaforskning’, ’Udledning og Reduktion’, ’Klimatilpasning’ og ’Internationalt Samarbejde’ og forholder sig på en gang til de udfordringer og muligheder som et forandret klima medfører for Grønland.

Du kan besøge hjemmesiden her: www.climategreenland.gl