Invitation til pressen

– Lancering af Climate Greenland

Den 3. oktober 2013 lancerer Naalakkersuisoq for Boliger, Natur og Miljø Miiti Lynge det nye Climategreenland.gl – Selvstyrets hjemmeside om klimaforandringer i Grønland.
Climate Greenland lanceres kl. 9.00 på Gymnasiet i Nuuk og vi vil gerne invitere dig eller en fra din redaktion til at overvære lanceringen, hvor Naalakkersuisoq også vil svare på spørgsmål vedrørende siden fra de fremmødte elever, lærere og pressen.

Hvad er Climate Greenland?

Climate Greenland er en portal er én samlet indgang til information og viden inden om klimaforandringer i Grønland. Den ser på klimaforandringer i bred forstand og har til hensigt at inspirere besøgende til at søge mere information hos de mange institutioner og projekter, der linkes til. Portalen er på grønlandsk, dansk og engelsk og har den brede offentlighed, både i Grønland og udlandet, som målgruppe.

Naalakkersuisoq for Boliger, Natur og Miljø, Mitti Lynge, udtaler, ”Climategreenland bidrager til at samle og skabe overblik over det arbejde og de institutioner, der er engagerede inden for klimaområdet i Grønland. Jeg håber, at siden kan blive et anvendeligt redskab for skoler, journalister og alle dem som måtte være nysgerrige for at vide mere om klimaforandringernes indvirkning på Grønland. Den er skrevet i et tilgængeligt sprog, og giver god mulighed for at dykke dybere ned i de emner, som måtte have særlig interesse. Jeg er glad for at kunne præsentere siden i dag og ser frem til at se den brugt i undervisningssammenhænge og hvor det ellers måtte være relevant.”
Climategreenland.gl har eksisteret siden 2009 og blev i første omgang etableret i forbindelse med forberedelserne til FN klimatopmødet i København i december 2009. Naallakkersuisut relancerer nu siden i et nyt design og med opdateret indhold.

Den nye side er bygget op under fire hovedemner ’Klimaforskning’, ’Udledning og Reduktion’, ’Klimatilpasning’ og ’Internationalt Samarbejde’ og forholder sig på en gang til de udfordringer og muligheder som et forandret klima medfører for Grønland.

Du kan besøge hjemmesiden her: www.climategreenland.gl

Ved spørgsmål kontakt: Karen Anne Arleth, tlf.: 34 54 65 email: knar@nanoq.gl