Gratis ventetid

SNOM320

Nu træder gratis ventetid til lægetelefonen i kraft

I august gav Naalakkersuisut grønt lys for at arbejdet med at indføre gratis telefonisk ventetid, når borgerne bestiller tid hos lægen, kunne påbegyndes. Mandag den den 21. oktober træder det nye landsdækkende tiltag i kraft, og borgerne skal fremover kontakte sundhedsvæsenet på nye telefonnumre, når de vil bestille tid hos lægen.

- ”Gratis ventetid ved opkald til lægetelefonen er et indsatsområde i koalitionsaftalen, og jeg er meget tilfreds med, at dette tiltag nu træder i kraft. Tiltaget, der er blevet til i samarbejde med TELE-POST, skal medvirke til at skabe en mere lige adgang til sundhedsvæsenet for borgerne”, siger Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge.

I forbindelse med det nye tiltag får sundhedsvæsenet nye telefonnumre, som alle starter med 80. Borgerne kan ringe gratis til disse numre i tidsbestillingens åbningstid. Hvis opkaldet til gratisnummeret foretages uden for tidsbestillingens åbningstid, vil borgeren blive mødt af en telefonsvarer, som henviser borgeren til at kontakte sundhedsvæsenet via hovednummeret på det pågældende sygehus eller sundhedscenter.

Du kan allerede nu se, hvilket nummer, du fremover skal bruge ved opkald til lægetelefonen på sundhedsportalen Peqqik.gl. Du kan også få oplyst nummeret ved at kontakte dit lokale sundhedscenter.

I den kommende tid vil de nye telefonnumre desuden blive annonceret via forskellige medier.

Finansieringen af det nye tiltag sker i et samarbejde mellem sundhedsvæsenet og TELE-POST.