Niuernermik Ilinniarfik

Foto: Leiff Josefsen ”Debatten i pressen mellem Borgmester Jørgen Wæver Johansen i Kommune Kujalleq og bestyrelsen for Niuernermik Ilinniarfik omkring sammenlægning af de to handelsskoler i Qaqortoq og Nuuk, vidner om en stor interesse for vores uddannelsessystem.

Denne interesse er jeg meget glad for, og jeg ser frem til - i dialog med de relevante parter, at skabe de bedst mulige forhold for de, der ønsker at tage sig en handelsorienteret uddannelse”, udtaler Medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling, Nick Nielsen og fortsætter: ”Departementet for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling afholder netop i dette efterår workshops, der har til hensigt at indsamle input til den kommende Uddannelsesplan II. Naalakkersuisut er derfor glade for det konstruktive forslag fra Kommune Kujalleq vedrørende sammenlægning af vore to handelsskoler i Qaqortoq, som jo er i god tråd med Naalakkersuisuts ønske om at styrke udviklingen af byerne på kysten.

Naalakkersuisut kan meddele, at der i arbejdet med Uddannelsesplan II indgår flere forslag om sammenlægning af uddannelsesinstitutioner i større enheder. Disse sammenlægninger vil på kort sigt være forbundet med betydelige økonomiske udgifter og deres realisering vil således afhænge af Naalakkersuisut og i sidste ende Inatsisartuts prioritering mellem de mange gode initiativer i de kommende års finanslove.”

Uddannelsesplan II følger op på Uddannelsesplanen, og har som denne til hensigt at sætte kurs for den fremtidige udvikling på uddannelsesområdet. Uddannelsesplan II er under udarbejdelse og forventes at blive behandlet på Inatsisartuts forårssamling 2014.