Palle, du taler mod bedre vidende - igen

Det er jo ikke korrekt, når du i dit læserbrev i denne uges udgave af Atuagagdliutit anfører, at det skulle have holdt hårdt at få bekræftet, at der i perioden 2009-13 er anvendt 500 mio. kr. på kollegiebyggeri.

Uddannelsesstrategien er et af de områder, hvor der - på tværs af partiskel - har været bred enighed i Inatsisartut siden 2005, så derfor forstår jeg ikke, hvorfor du holder fast i at ville skabe uenighed på området. De store investeringer i uddannelse, som blev sat i gang i midt-nullerne med støtte fra midler fra partnerskabsaftalen med EU, har haft opbakning fra alle partier i perioden frem til nu, uanset hvilken koalition, der har siddet i regering og jeg har derfor ingen interesse i at benægte noget, vi fælles kan være stolte af.

Det jeg har svaret dig på dit angreb omkring planerne for kollegiebyggeri i det fremlagte finanslovsforslag for 2014 er, at vi i det nye Naalakkersuisut planlægger at bygge kollegier og øvrige uddannelsesbyggerier for et større beløb i den 4-års periode, som finansloven beskriver, end det er tilfældet i den nugældende finanslov for 2013. Som du ganske rigtigt angiver, er der 60 mio. kr. afsat til kollegiebyggeri i finanslovsforslaget, mens der i den gældende finanslov, som beskriver de seneste planer, det forrige Naalakkersuisut havde på området, er afsat 37,9 mio. kr.

Og vi er vel – for nu at blive i din jargon – enige om, at 60 mio. kr. er mere end 40 mio. kr., ikke sandt?

Inussiarnersumik inuulluaqqusillunga
Med venlig hilsen

Nick Nielsen