Rejseholdet opstarter deres arbejde

Seksuelt misbrugte skal have professionel hjælp
Rejseholdet opstarter deres arbejde

Naalakkersuisoq for Familie, Martha Lund Olsen, har etableret et rejsehold, der skal behandle voksne med senfølger af seksuelt misbrug i barndommen.

Et stort antal voksne i Grønland har været udsat for seksuelle overgreb i deres barndom, og det har i mange tilfælde medført sociale og psykiske problemer i voksenlivet. Derfor har Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen, etableret et professionelt behandlingstilbud, der når bredt ud i samfundet.

”Vi har i mange år fokuseret på at forebygge seksuelt misbrug, og vi kan glæde os over, at Grønland er det arktiske land, der er nået længst med at bryde tabuet og bekæmpe misbruget. Men vi må erkende, at forebyggelse ikke er nok, hvis vi skal problemet til livs, for seksuelt misbrug medfører ofte alvorlige psykiske problemer, der kræver professionel behandling”, siger Martha Lund Olsen.

Rejseholdet består af selvstændige psykologer, der har erfaring med psykologisk behandling af voksne og vil dermed yde professionel hjælp til seksuelt misbrugte.

”Målet er at styrke vores familier. Ved at tilbyde voksne behandling, kan vi give dem mulighed for at opnå mere overskud i deres familieliv. Derudover kan behandling hjælpe til at flere bliver arbejdsmarkedsparate, ligesom den kan forebygge nye overgreb. Vi har brugt for mange ressourcer på forebyggende indsatser, som ikke har haft tilstrækkelig effekt. Min erfaring er, at behandling virker”, fortsætter Martha Lund Olsen.

”Jeg mener, vi har ventet længe nok. Vi har brug for reelle behandlingstilbud, der kan give seksuelt misbrugte medborgere mulighed for at komme videre” slutter Martha Lund Olsen.

Rejseholdet opstarter deres arbejde med informationsmøder og borgermøder omkring deres fremtidig arbejde. De første informationsmøder sker i denne uge i Sisimiut og Aasiaat.