Retningslinjer strammes yderligere op

Retningslinjer for ansættelse af topchefer i Selvstyret sættes under lup og vil blive strammet yderligere op

Bedømmelsesudvalget med Departementschef Svend Hardenberg, Formandens Departement, som formand, har stolet på den rådgivning udvalget har modtaget fra rekrutteringsfirmaet Ramsdal. Det var rekrutteringsfirmaets fornemmeste opgave at guide udvalget sikkert igennem processen med at finde den rette person til stillingen som Departementschef for Departementet for Finanser og Indenrigsanliggender.

- Under hele processen har udvalget ikke fundet anledning til at være i tvivl om rekrutteringsfirmaets rådgivning. Vi må desværre konstatere, at billedet ser ganske anderledes alvorlig ud end det vi troede, siger Svend Hardenberg.

For Svend Hardenberg er der ingen tvivl om, at Carsten Frank Hansen aldrig ville være kommet igennem nøgleøjet såfremt udvalget var gjort bekendt med, at politiet har sigtet Carsten Frank Hansen for mandatsvig i forbindelse med hans tidligere ansættelse hos Danske Andelskassers Bank.

Sigtelsen om mandatsvig var heller ikke kommet til rekrutteringsfirmaets viden, men Svend Hardenberg tøver ikke med at konkludere, at rekrutteringsfirmaet ikke har været grundig nok i dets fodarbejde med indsamling af informationer om Carsten Frank Hansen inden bedømmelsesudvalgets endelige beslutning om hvem der skal besætte stillingen i én af de vigtigste poster i Grønland.

- Ansvaret for beslutningen om at ansætte Carsten Frank Hansen ligger i sidste ende hos mig, som Formand for Bedømmelsesudvalget. Det forsøger jeg ikke at løbe fra. Men sagen giver anledning til at undersøge, om der er grundlag for at kræve honoraret til rekrutteringsfirmaet tilbage. Vi er også internt i organisationen allerede taget initiativ til at revurdere retningslinjer for ansættelse af topchefer i Selvstyret, for at stramme disse yderligere op.


Med venlig hilsen

Svend Hardenberg
Departementschef

Formandens Departement