Dagfinn Høybråten besøger Nuuk

Aleqa og Dagfinn

Generalsekretær Dagfinn Høybråten i Nordisk Ministerråd besøger Nuuk.

Nordisk ministerråds nye generalsekretær Dagfinn Høybråten har i denne uge besøgt Nuuk, hvor han deltog Naalakkersuisoq Mette Lynge nordisk seminar i Katuaq. Besøget var i led i generalsekretærens præsentation af det nordiske samarbejde. Han besøger alle de 8 lande efter sin tiltræden som generalsekretær.

I mødet med Mette Lynge bekræftes generalsekretæren, at man er parat til at se positivt på en henvendelse fra Grønland om udvidelsen af Hallo Norden informationstjeneste til også at omfatte en medarbejder i Grønland.

I generalsekretærens møde med Aleqa Hammond drøftede man Grønland prioritering af det nordiske samarbejde, og generalsekretæren noterede sig at Grønland briuger sin deltageret i alle nordiske ministerråd.

Aleqa Hammond understregede deltagelse i det nordiske samarbejde som et centralt element i Grønland samlede kontakt med omverdenen. Hun oplyste at hendes deltagelse og næste Nordisk Råds session er på plads således at hun både kan deltage i statsministermøde og de politiske drøftelser på sessionen.

”Jeg noterer mig med glæde at de nordiske lande har en interesse for Arktis. Det nordiske samarbejde er også meget centralt for vores udenrigspolitiske prioriteringer. Jeg lægger stor vægt på at Grønland i årene fremover spiller en større rolle internationalt – også i nordisk regi.” udtaler Aleqa Hammond.