Én fond – mange formål

En film om børn og omsorgssvigt, en workshop for seksualundervisere, en bog om Tasiilaq og en studietur i den grønlandske natur for det tekniske gymnasium i Sisimiut. Det er de projekter, DGO-Fonden har valgt at støtte i 2013.

DGO-Fonden (Det Grønlandske Hjemmestyres og Det Grønlandske Olieselskabs Fond) blev stiftet i 1987. Fonden har til formål at støtte almennyttige, kulturelle eller uddannelsesmæssige aktiviteter. Formanden for DGO-Fondens bestyrelse, Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge fortæller, at fonden favner bredt og forskellige projekter har fået støtte:

- DGO-Fonden bidrager til kulturen ved at støtte fortællingerne om Tasiilaq i en brydningstid. Fortællinger til glæde for alle, der interesserer sig for Grønland nu og i generationerne fremover. Også det almennyttige har fondens opmærksomhed. Ikke mindst projekter der forbedrer børns vilkår. I år støtter vi derfor produktionen af en film, der oplyser om omsorgssvigt, siger Steen Lynge og forsætter:

- DGO-Fonden bidrager til at virkeliggøre projekter, der sandsynligvis ikke bliver til andet end gode tanker, hvis ikke de får støtte. Vi tror på, at alle de støttede projekter er bæredygtige og bidrager positivt til det grønlandske samfund i årene fremover. Mange forskellige projekter kan komme i betragtning til at modtage støtte, så har du noget, du brænder for så send en ansøgning til DGO-Fonden.

Bestyrelsen mødes en gang om året for at uddele midler. Bestyrelsen består af Steen Lynge, Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur, Nick Nielsen, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling samt Ann Birkekær Kjeldsen, Departements-chef for Sundhed og Infrastruktur.

Hvis du vil ansøge om støtte fra DGO-Fonden skal du sende en skriftlig ansøgning til Departementet for Sundhed og Infrastruktur via pan@nanoq.gl senest den 1. maj 2014.