Nyindsat Departementschef fratrådt

Departementschef i Departementet for Finanser & Indenrigsanliggender, Carsten Frank Hansen, har på eget valg fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Carsten Frank Hansen (44) begyndte på sin nye arbejdsplads fredag den 13. september 2013, men må efter 2 arbejdsdage sige farvel til jobbet som Departementschef for Finanser & Indenrigsanliggender.

Carsten Frank Hansen:
- Efter min ansættelse i Danske Andelskassers Bank ophørte er jeg blevet anklaget for mandatsvig. Der er en undersøgelse i gang, som jeg selv regner med vil have et positivt udfald for mit vedkommende.

- Jeg har fejlvurderet sagen, og har af den grund ikke oplyst overfor Namminersorlutik Oqartussat at der var en undersøgelse i gang. Årsagen til min fratrædelse i Greentop Greenland A/S var at jeg fik stillingen i Selvstyret. Min afsked med Greentop Greenland A/S er derfor først kommet efter min ansættelse i Selvstyret.

- Jeg er ked af, at jeg ikke har bragt disse oplysninger frem i lyset, men det er ikke en bevidst handling fra min side, for jeg har ikke et ønske om at lyve. Jeg vil ikke sætte Naalakkersuisut i dårligt lys, og jeg tager konsekvensen nu, og har derfor valgt at fratræde min stilling, uanset at jeg bliver frifundet ved den igangværende undersøgelse.

Departementschef Svend Hardenberg, Formandens Departement:
- Vi beklager dybt, at det ikke har været muligt at indhente de oplysninger Berlingske Business kan offentliggøre i dag, inden ansættelse af Carsten Frank Hansen faldt på plads. Vi er tilfreds med at Carsten Frank Hansen selv har truffet denne nødvendige beslutning.


Indtil andet bliver oplyst vil Peter Hansen være fungerende Departementschef i Departementet for Finanser & Indenrigsanliggender.


For yderligere kontakt:
Svend Hardenberg, Departementschef, Formandens Departement
Tel. +299 34 5103