Har du talt med din hund i dag?

Hunde Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG) sætter yderligere fokus på hunde. Overskriften er måske lidt provokerende, men forhåbentligt er budskabet klart. Vil du have en tillidsfuld og pålidelig hund skal du bruge tid på den. Det gælder både, om du har én hund eller et helt spand af slædehunde. Din hunds ve og vel er dit ansvar, og at have hund er mere end bare at give den mad og vand. Det er også at lære den, hvad den må og ikke må.

Hunde er utrolig lærenemme, og de vil gerne gøre deres menneske glad, men de skal først lære, hvad det er, du vil have dem til. Det er altid menneskets skyld, hvis hundene ikke lystrer, så har vi ikke været gode nok til at vise hunden, hvad vi kræver af den. Det er ligeledes altid vores ansvar, at passe hundene ordentligt og vise dem omsorg.

VFMG vil i 2013 sætte ekstra fokus på hunde. Startskuddet lød i maj måned, hvor der blev sat fokus på rabies. Nu er fokus mere alment på hunde, opdragelse, sygdomme og nok det vigtigste: hvilke tanker du bør gøre dig, før du får hund!

www.sullissivik.gl kan du finde diverse oplysninger om hunde.
Det er utrolig dejligt at have hund. De er givende og glade dyr. Derfor er det vigtigt, at vi bruger tid sammen med dem, så de er trygge ved mennesker og har det godt. Om det er en kælehund eller et spand slædehunde, så har vi dem i vores varetægt, og det forpligter! Hver dag!

Materialet som ligger på www.sullissivik.gl giver hundeejeren helt basal viden om håndtering af skader, opdragelse og andre nyttige ting. Det er relevant viden til alle hundeejere.
I Grønland er det kun en lille del af hundene som holdes som kælehunde. De allerfleste hunde bruges som arbejdshunde. Det kræver meget arbejde og tid at få en god arbejdshund. Menneske og hund skal arbejde sammen og det kræver tillid. Tillid bygges op ved at bruge tid sammen, så tal med din hund!


Med venlig hilsen 

Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG)