Informationsfolder

Informationsfolder om småskalatilladelser

Generel information om de to typer af småskalatilladelser er nu tilgængelig. Med oplysninger om at alle myndige borgere i Grønland, der har betalt skat i mindst 5 år kan ansøge en småskalatilladelse.

Informationsfoldere er udarbejdet af Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarkedet og kan ses og hentes på www.naalakkersuisut.gl.

Der kan søges om en småskalatilladelse, med eller uden eneret, til at indsamle alle mineralske råstoffer, undtagen de radioaktive grundstoffer. I folderen er det også kort beskrevet hvad man kan indsamle uden at have en småskalatilladelse. Detaljeret betingelser og ansøgningsskema kan findes på www.sullissivik.gl 

Det er muligt at finde Råstofloven, der trådte i kraft med ændringer på www.lovgivning.gl, som blev offentligørt den 18. december 2012, hvor man kan finde de særlige bestemmelser om småskalatilladelser.

For yderligere information og vejledning om småskalatilladelser kontakt: Styrelseschef Jørgen T.Hammeken-Holm i Råstofstyrelsen +299 34 68 46 e-mail: bmp@nanoq.gl 

se informationsfolderen her