Rundrejse i Sydgrønland

Naalakkersuisut sætter fokus på borgerinddragelse

I dagene 20. - 23. august 2013 er Naalakkersuisut på en større rundrejse i Sydgrønland. På rejsen deltager Naalakkersuisoq for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked Jens-Erik Kirkegaard, Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling Nick Nielsen samt Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen Martha Lund Olsen. Delegationen besøger Narsaq, Alluitsup Paa, Nanortalik, Qaqortoq, Igaliko og Qassiarsuk.

”Dette efterår står i de store beslutningers tegn. På efterårssamlingen skal der blandt andet drøftes ændringer til Storskalaloven og et forslag til en principbeslutning om ophævelse af nultolerancen. Emner som fyldte stort i valgdebatten og nu skal omsættes til realiteter”, udtaler Jens-Erik Kirkegaard og understreger, at det er vigtigt for Naalakkersuisut, at disse vigtige emner bliver drøftet direkte med befolkningen. 

Udgangspunktet for dialogen med borgerne i syd er udnyttelsestilladelsen til London Mining som snart er på trapperne, og to andre projekter, som i øjeblikket er i høring - nemlig rubinprojektet i Qeqertarsuatsiaat og projektet med sjældne jordartsmetaller ved Kringlerne i Sydgrønland. 

Det omfattende mødeprogram i Sydgrønland vil udover råstofrelaterede emner fokusere på ledighedsbekæmpelse, uddannelse og familieområdet. 

Program for borgermøderne:

20. august Forsamlingshuset i Narsaq kl. 19.00 - 21.00

21. august Servicehuset i Alluitsup Paa kl. 11.00 - 12.30, Forsamlingshuset i Nanortalik kl 19.00 - 21.00

22. august Puilasoq i Qaqortoq kl. 19.30 - 22.00

23. august Forsamlingshuset i Igaliko kl. 11.30 - 12.30, Café Brattahlid i Qassiarsuk kl 14.30 - 15.30

 

For yderligere information kontakt venligst: Afdelingschef Tina Jensen, Departement for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked