Rusmiddelseminar

Grønland er vært for Nordisk Rusmiddelseminar

Den 27. – 29. august danner Nuuk rammen om Nordisk Rusmiddelseminar 2013. 65 særligt indbudte deltagere fra Grønland og de nordiske lande mødes for at udveksle erfaringer og drøfte indsatser og metoder inden for forebyggelse af misbrug af alkohol og stoffer.

Formålet med Nordisk Rusmiddelseminar er at øge og styrke det nordiske samarbejde om forskning, forebyggelse og behandling inden for rusmiddelområdet. Departementet for Sundhed og Infrastruktur og Kommuneqarfik Sermersooq er værter for seminaret, som afholdes på Hotel Hans Egede i Nuuk.

- Misbrug af alkohol og hash er Grønlands største folkesundhedsproblem, og det vigtigste indsatsområde i vores folkesundhedsprogram Inuuneritta II. Nordisk Rusmiddelseminar giver os mulighed for værdifuld sparring med de andre nordiske lande omkring vores forebyggelsesstrategi på området”, siger Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge.

Seminaret er sammensat med oplæg om den nyeste viden på området for rusmiddelforskning og praksis. Grønland har fået en halv dag i det samlede program til at præsentere den overordnede forebyggelsesstrategi, konkrete indsatser og undersøgelser inden for rusmiddelområdet.

Programmets øvrige temaer er: Opfølgning på indsatser, tidlig intervention, holdninger til rusmidler i befolkningen, metoder på narkotikaområdet. Deltagerne kommer blandt andet til at høre om ”hvide måneder” i Norge, sundhedspolitikker på skolerne i Island og festmiljøkampagner i Danmark.

Programmet for Nordisk Rusmiddelseminar kan ses på sundhedsportalen: www.peqqik.gl

Pressen er velkommen til at dække seminaret.

For yderligere oplysninger kontakt Sundhedsfaglig konsulent Lisa Christiansen på telefon +299 34 66 50 eller e-mail lich@nanoq.gl
eller
Chef for Sundhed og Forebyggelse, Line Dalentoft på mobil: (+299) 55 24 93 elle e-mail: lida@sermersooq.gl