Naalakkersuisut indfører gratis ventetid til lægetelefonen

 

Naalakkersuisut har netop givet grønt lys for, at arbejdet med at indføre gratis telefonisk ventetid, når borgerne bestiller tid hos lægen, kan påbegyndes. Det nye landsdækkende tiltag forventes at træde i kraft til efteråret.

-”Indførelsen af gratis ventetid ved opkald til lægetelefonen er nævnt i koalitionsaftalen, og det er en stor glæde, at Naalakkersuisut allerede nu kan opfylde denne målsætning. TELE-POST og sundhedsvæsenet har haft et godt samarbejde omkring denne sag, og det har medvirket til, at vi hurtigt kunne finde en god løsning”, siger Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge og fortsætter:

-”Naalakkersuisut lægger vægt på, at sundhedsvæsenet virker ud fra borgeren i centrum. Med indførelsen af gratis ventetid, når man ringer for at bestille tid hos lægen, er vi nået et skridt videre i forhold til at sikre borgerne en mere lige adgang til sundhedsvæsenet”.

I forbindelse med det nye tiltag får sundhedsvæsenet nye telefonnumre, som skal benyttes til de gratis opkald. Numrene, som alle starter med 80, vil blive meldt ud til befolkningen, inden ordningen træder i kraft.

TELE-POST har samarbejdet med Departementet for Sundhed og Infrastruktur og Styrelsen for Sundhed og Forebyggelse om at pege på forskellige løsninger, der giver borgerne adgang til gratis telefonisk ventetid i forbindelse med tidsbestilling. Den valgte løsning med et gratis nummer til hvert sygehus eller sundhedscenter, vurderes at være både den sikreste og enkleste løsning at implementere.

Udgifterne til det nye tiltag dækkes af TELE-POST og sundhedsvæsenet.

 

For yderligere oplysninger kontakt Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge via Fungerende Ministersekretær Hanne Vibjerg på telefon +299 34 66 05 eller e-mail havi@nanoq.gl