Tre hunde fundet døde i Ilulissat

 

Torsdag eftermiddag var kommunens hundeinspektører, politiet og dyrlægen vidne til fundet af 3 døde hunde i et hundespand på 5 hunde. De to levende hunde var meget magre og sultne.

- Der er ingen tvivl om at det er meget længe siden, at hundene er blevet fodret, fastslår embedsdyrlæge Sanne E. Wennerberg fra Veterinær-og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG).

Hundeinspektørerne havde fundet hundene og kontaktede derefter dyrlægen for at tage affære.

- Det er utroligt, at vi i 2013 stadigvæk har hundeejere, som synes det er i orden at lade sine hunde sulte ihjel, udtaler embedsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg.

- Sommeren er ellers gået uden de store hundeproblemer her i Ilulissat – hundeejerne har generelt passet deres hunde rimeligt over sommeren – vi skal dog fortsat have fokus på sommerfodring og vand – men det går meget bedre – så det er bare så ærgerlig, at se det her.

De to levende hunde blev aflivet, da de var sygeligt afmagrede. VFMG opfordrer hundeejerne til at hjælpe hinanden så hundene altid har vand og får nok foder.

- Har man ikke tid eller lyst til at have sine hunde, så giv den til nogen andre eller få dem aflivet – det er bare ikke i orden at lade dem sulte ihjel, afslutter embedsdyrlæge Sanne Eline Wennerberg.

 

VMFG står til rådighed med råd og vejledning om fodring og pasning af hunde. Find desuden viden om hunde på www.sullissivik.gl