Formand for Naalakkersuisut på vej til rigsmøde i Danmark

Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond er på vej til rigsmøde i Danmark

Statsminister Helle Thorning-Schmidt, den færøske Lagmand Kaj Leo Holm Johannesen og Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond mødes 29. august til det årlige rigsmøde, som i år foregår i Danmark.

Formand for Naalakkersuisut, Statsministeren og Lagmanden skal diskutere fællesspørgsmål om rigsfællesskabet.

Rigsmøderne er såvel formelle som uformelle. Statsministerfruerne samt gemal er som regel inviteret med til disse møder, hvor der også arrangeres en orienteringstur i værtslandet. Under orienteringsturen vil der være besøg på Møn, i Vordingborg, og i Statsministerens sommerhus på Bogø.

Sidste års rigsmøde i 2012 blev afholdt i Grønland.
Aleqa Hammond udtaler:

”Jeg glæder mig meget til at bekræfte de stærke bånd som der er i rigsfællesskabet.

Ovenpå det gode samarbejde som der har været mellem Danmark, Grønland og Færøerne omkring Kongerigets deltagelse i Arktisk Råd, er Arktisk Råd helt sikkert også et emne som jeg vil berøre på rigsmødet.

Den væsentlige styrkelse af Grønlands muligheder for at deltage i det arktiske samarbejde, som i sidste uge blev opnået ville ikke have været mulig uden et meget tæt samarbejde de tre lande imellem.

Samtidig er det også vigtigt at vi taler om rigsfællesskabet og løbende drøfter hvordan det kan udvikles til fælles bedste på andre områder.”

Traditionen tro afsluttes Rigsmødet med pressemøde. Dette sker på Arken i Ishøj den 29.august kl.11.45