25 år med Ujarassiorit!

Sten og hammer

25 år med Ujarassiorit!

For 25. gang er den landsdækkende mineraljagt Ujarassiorit startet op.

Der er skattefrie præmier for i alt 120.000 kr., hvoraf 1. præmien er på 55.000 skattefrie kr.

Ujarassiorit administreres og finansieres af Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked. Vinderne får præmier fra følgende selskaber og fonde:

GrønlandsBankens Erhvervsfond og Greenland Minerals and Energy A/S har hver bidraget med 40.000 kr. til den samlede præmiesum.

NunaMinerals A/S har bidraget med 10.000 kr. til den samlede præmiesum.

På hjemmesiden www.ujarassiorit.gl kan mineraljægerne finde relevant information om hvordan man deltager i Ujarassiorit. Her kan man bl.a. downloade forskellige foldere og publikationer, som kan være til hjælp i mineraljagten. Eksempelvis bogen ”Mineral-guide – Prospektering for amatører”, som også udleveres gratis på samtlige posthuse i juli måned.

På posthusene ligger der ligeledes forsendelsesmateriale samt en formular som skal udfyldes med navn, adresse mv. Der vil også være et kort, hvorpå fundstedet skal markeres. Forsendelsen er gratis.

For at kunne være med i dette års Ujarassiorit, skal Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked have modtaget prøven inden den 1. oktober 2013. Prøver der modtages efter den 1. oktober 2013 indgår automatisk i næste års mineraljagt.

Kun amatørgeologer med folkeregisteradresse i Grønland kan deltage i konkurrencen. Der kan kun indsendes prøver fra Grønland og kun prøver med nøjagtigt angivet fundsted kan præmieres. Der bør kun være én stenprøve af knytnævestørrelse pr. prøvekasse, og prøven skal helst være indsamlet fra fast fjeld. Indsendte prøver returneres ikke.

 

God fornøjelse med jagten!

 

Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked.

 

 

For information vedrørende Ujarassiorit og geologi henvises til seniorgeolog Anette Clausen.

For yderligere information henvises til departementschef Jørn Skov Nielsen.

Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked

Postboks 1601

3900 Nuuk

Tlf.: +299 34 50 00

Fax: +299 32 56 00

E-mail: isiin@nanoq.gl