Nordisk Ministerråd: Budget møde

 

De nordiske samarbejdsministre afholdt møde den 2. juli i Visby.

 

Det var Miiti Lynges første møde som nyt medlem af Naalakkersuisut for Nordisk Samarbejde for Grønland.

 

Samarbejdsministrene færdiggjorde et udkast til næste års budget for Nordisk Ministerråd. Det er som aftalt 5% mindre end budgettet i 2013, men ministrene er enige om at man er nået til en afbalanceret løsning, der er et godt fundament for det nordiske samarbejde næste år.

 

Udvidet samarbejde

Ministrene havde også en drøftelse af ministerrådets samarbejde med de Baltiske lande og Nordvest Rusland, og man er enige om at videreføre dette for på denne måde at styrke en demokratisk stabil udvikling hos de nærmeste naboer.

 

Første indtryk

”Jeg fik en meget positivt indtryk af både kolleger og arbejdet ved dette første møde” udtaler Miiti Lynge. ”For mig og for hele Naalakkersuisut er det nordiske samarbejde en vigtig del af vores lands udenrigspolitik. Det er dejligt at opleve, at det foregår i en meget god og venskabelig atmosfære. Det gør det også lettere, når man skal forsøge at forstå svensk og norsk, fordi der er ord på svensk, som man ikke forstår første gang, selvom det måske lyder bekendt.

 

Jeg fornemmer også at kollegerne fra de andre lande sætter pris på den direkte dialog med Grønland. Samtidig har jeg fået bekræftet at interessen for hvad der foregår hos os, i disse år er meget stor.” slutter Miiti Lynge.

For yderligere oplysninger kontakt departementets officielle post IPAN@nanoq.gl