Naalakkersuisut bakker op om Ipads til skolebørn

 

I et indlæg på KNR´s hjemmeside d. 9. juli opfordrer borgmester Herman Berthelsen Naalakkersuisut til at udvise handling i forbindelse med et kommunalt projekt, hvor

Qeqqata og Kujalleq kommuner vil udstyre alle skolebørn i de 2 kommuner med gratis iPads, som er doneret af Villumfonden.

Kommunerne ønsker, at børnene skal kunne komme på nettet derhjemme med deres iPads for en fast lav pris, der ligger langt under de nuværende teletakster.

Naalakkersuisut støtter intentionerne bag projektet, og Naalakkersuisut er villige til at finde en løsning, der sikrer at projektet kan gennemføres, således at vores børn får bedre adgang til viden. Naalakkersuisut arbejder for en løsning, der vil få mindst mulige konsekvenser for de øvrige forbrugere.

-”Desværre giver indlægget på KNR’s hjemmeside det indtryk, at Naalaakkersuisut forholder sig passivt i forhold til denne sag. Dette er ikke tilfældet. Jeg har bedt min administration undersøge, om man indenfor den eksisterende lovgivning kan gennemføre projektet”, udtaler Steen Lynge, Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur.

 

For yderligere oplysninger kontakt: Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infra-struktur Steen Lynge via Departementschef Ann Birkekær Kjeldsen på telefon:

 +299 48 49 15 eller e-mail: abk@nanoq.gl