Naalakkersuisut baner vejen for iPad projekt

Naalakkersuisut har onsdag d. 17. juli godkendt to ansøgninger fra TELE Greenland, som understøtter projektet om indkøb af iPads til skoleelever i Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq.

For det første har Naalakkersuisut godkendt, at TELE Greenland kan tilbyde Departementet for Uddannelse, Kirke, Kultur og Ligestilling en udbygning af skolernes ATTAT-net. Med opdateringen øges trafikmængden i nettet.

For det andet har Naalakkersuisut godkendt, at TELE Greenland kan tilbyde et særligt abonnement til kommunerne, som gør det muligt for elevernes iPads at få forbindelse til ATTAT-nettet via mobilnettet, når de ikke befinder sig på skolens område. I gennemsnit vil abonnementet koste kommunerne ca. 500 kr. om året pr. iPad.

Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq skal således selv finansiere abonnementet. Naalakkersuisut har sikret sig, at det også vil være muligt for de øvrige kommuner, at købe det samme abonnement.

Hvis kommunerne ønsker at benytte tilbuddet, skal de efterfølgende aftale de endelige detaljer omkring abonnementet med TELE. Eksempelvis hvor stort et abonnement kommunerne ønsker at købe.

- ”Nu er det op til de to kommuner at beslutte, om de ønsker at benytte sig af TELE Greenlands tilbud. Med de to godkendelser har Naalakkersuisut gjort, hvad vi kan for at hjælpe projektet på vej og skabt mulighederne for, at projektet kan gennemføres”, udtaler Steen Lynge, Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur og tilføjer:
- ”iPad-projektet er et skridt på vejen til at realisere Naalakkersuisuts IKT-strategi, hvor internettet binder landet sammen og sikrer en globalt orienteret samfundsudvikling”.


For yderligere oplysninger kontakt: Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge via Departementschef Ann Birkekær Kjeldsen på telefon:
+299 48 49 15 eller e-mail: abk@nanoq.gl