Aleqa Hammond tildelt Namminersorlutik Oqartussat Nersornaat i guld

Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond modtager Nersornaat


Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond blev tildelt Namminersorlutik Oqartussat, Grønlands Selvstyre Nersornaat i guld af Formanden for Inatsisartut, Lars Emil Johansen i forbindelse den officielle fejring af Uummannaq byens 250 års jubilæum. Medaljetildelingen skete udenfor kommunekontoret i dag lørdag den 20. juli 2013. Højtidligheden blev overværet af byens indbyggere, officielle gæster fra kysten og udlandet, borgmester i Qaasuitsup kommunea Ole Dorph, kommunalvalgte politikere og andre udefrakommende gæster, som er kommet til Uummannaq for at deltage i festlighederne.

Formanden for Inatsisartut Lars Emil Johansen:

” Intelligente og hjertevarme mennesker har til tider utrolige evner, der får en til at undres og begejstres. Og hvis man tillægger disse evner med en god formuleringsevne eller en god evne til at udtrykke sig, så er mennesket som har disse evner meget speciel.  Aleqa, du er en kvinde med en usædvanlig stor styrke.

Aleqa Hammond, du er den første som jeg i mit arbejde som Formand for Inatsisartut, den allerførste som jeg har overrakt Selvstyrets fortjenestmedalje i guld, og jeg er meget glad for at dette kunne ske i Uummannaq, byen som både du og jeg er opvokset  i”.

Formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond:

” I forbindelse med sin medaljeoverrækkelse sagde Formanden for Inatsisartut, Lars Emil Johansen at, jeg er den første som han har tildelt Namminersorlutik Oqartussat Nersornaat i guld og at jeg som den første kvindelige Formand for Naalakkersuisut viser at styringen af landet dermed er gået vellykket videre til næste generation”. 

I dagens anledning skriver Formanden for Inatsisartut, Lars Emil Johansen i en pressemeddelelse:

”Du er en kvinde i sin bedste alder og ung, men har dog allerede opnået ganske meget og så meget forskelligt. Du har været fundraiser for Ilimmarfik, været en afholdt turistguide, arbejdet for ICC og undervejs prøvet at leve i både Grønland og udlandet.

Du blev første gang valgt ind i Inatsisartut i 2005 hvor du blev Naalakkersuisoq for Familier og Justitsvæsen og sidenhen i 2007 for Finanser og Udenrigsanliggender. Du er også den første kvindelige formand for partiet Siumut ligesom det bør nævnes at du blev formand for partiet Siumut i 2009.

Vi kender dig for dit engagerede arbejde for at realisere ønsket om et selvstændigt Grønland, og du drives af et indre engagement om at ændre forholdene over en bred kam. Dette arbejde finder du vigtigt for at udligne forskellene yderligere og sikre et basalt serviceniveau for alle borgere i Grønland. Du er et meget socialt og åbent menneske og er glad for livet, og dit gode humør gør, at du hurtigt kommer i kontakt med den almindelige borger. Og det betyder også at du har fingeren på pulsen, og forstår hvor de enkelte befolkningsgrupper står i forhold til deres respektive regionale udfordringer.

Du er også en habil kok og elsker at tilbringe tid med familien.”


Se billeder af dagen.