Tale ved dimission på sygeplejerskeuddannelsen, 27. juni 2013

Nyuddannede sygeplejersker

Tale ved dimission på sygeplejerskeuddannelsen, 27. juni 2013 v. Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge

Kære dimittender, kære nye sygeplejersker

Hjertelig tillykke med jeres uddannelse!

I dag er en festdag! Vi skal fejre jer og den store indsats, som I hver især har ydet, for at nå her til, hvor I modtager jeres endelige eksamensbevis.

Et stort tillykke skal også lyde til jeres uddannelsessted: Peqqissaanermik Ilisimatusarfik, for at have udklækket 10 nye sygeplejersker – vores land og vores sundhedsvæsen har hårdt brug for jer!

I 10 der sidder her, har god grund til at være stolte af jer selv. I har gennemført en krævende uddannelse, en uddannelse, der har stillet krav til jer, og jeres evner til at tilegne jer teoretisk og praktisk viden. I har brugt mange, mange timer på skolebænken, med næsen i bøgerne og foran computeren og mange timer i praktik i sundhedsvæsenet.

Jeres hold har gennemført uddannelsen med et samlet gennemsnit, der ligger over middel. Tillykke med det. Det er rigtig godt gået!

Der er bud efter jer! Men det ved I vist godt. Jeg har forstået, at I alle sammen har fået ansættelse i sundhedsvæsenet, og at nogle af jer starter allerede på mandag.

Der er ingen tvivl om, at man som borger måler sundhedsvæsenet, ud fra sine personlige oplevelser. Mødet med det sundhedsfaglige personale er ofte afgørende for, om oplevelsen er positiv eller negativ.

Og hvem er det man møder, når man kontakter sundhedsvæsenet? Det er i høj grad jer: sygeplejerskerne. I er på mange måder både sundhedsvæsenets ansigt, hjerte og varme hænder.

Det er Naalakkersuisuts målsætning, at sundhedsvæsenet skal virke med borgeren i centrum. I 10 der sidder her kommer til at spille en væsentlig rolle i opnåelsen af denne målsætning. Hvis jeres arbejdsliv bliver præget af den samme ildhu og professionalisme, som har karakteriseret jeres tilgang til studiet, kan vi kun glæde os til at møde jer i konsultationen.

Med disse ord, vil jeg blot endnu en gang ønske jer tillykke. Held og lykke med alt det, der ligger foran jer!

Qujanaq!