Sydkorea og Grønland

Billede fra workshop

Det gode samarbejde mellem Sydkorea og Grønland styrkes

For at styrke relationerne mellem Sydkorea og Grønland begynder en tre dages workshop vedrørende grønlandske mineralpotentialer i dag på Hotel Hans Egede kl. 16.00, hvor Naalakkersuisoq for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked vil byde velkommen til de delegerede fra Sydkorea og Danmark.

For de koreanske delegerede vil der derudover være en ekskursion til Maniitsoq området, hvor de skal se nikkelforekomster og sjældne jordartsforekomster samt guld på Storø.

Naalakkersuisoq Jens-Erik Kirkegaard:
-Workshoppen om Grønlands geologi er en positiv afkast af MoU-aftalen, som blev underskrevet i Ilulissat i 2012, hvor vi blev enige om at udvikle og styrke vore landes samarbejde specielt indenfor olie og mineralområdet.

De delegerede bestående af regeringsrepræsentanter, videnskabsfolk samt embedsmænd fra begge lande vil få indblik i viden, efterforskning samt udvikling af mineralske ressourcer i Grønland og Sydkorea.

Desuden deltager mineralselskaber som Nunaminerals, Avannaa Ressources og Tanbreez. Også selskaber der leverer til mineindustrien blandt andet Arctic Import, LNS og Orbicon.