Qaqortoq Lufthavn

Naalakkersuisut fortsætter undersøgelse af ny lufthavn i Qaqortoq.

Naalakkersuisut har på et møde den 20. juni 2013 besluttet at forsætte forundersøgelserne af mulighederne og udfordringer i forbindelse med etablering af en ny lufthavn i Sydgrønlands største by.
-En ny lufthavn vil skabe bedre rammer for passagerbefordringen til, fra og internt i Sydgrønland. Det er derfor både en fordel for Sydgrønland som region og for den enkelte borger, siger Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge.
Selvom Steen Lynge er positiv, understreger han, at beslutningen skal træffes på baggrund af tilbudsgående undersøgelser, hvorfor man stadig er langt fra en endelig beslutning:
-Før Naalakkersuisoq træffer beslutningen, er det nødvendig med tilstrækkelig viden. Fordele, ulemper og alternative løsninger skal undersøges. Vi skal ikke mindst vide, hvad det betyder for samfundsøkonomien. Udover undersøgelser af lufthavnen i Qaqortoq skal der udarbejdes en samlet plan for den fremtidige lufthavnsstruktur i hele Grønland.
Resultaterne af analyserne vedr. en lufthavn ved Qaqortoq forventes at lægge klar, så de eventuelt kan indgå i de samlede prioriteringer til finanslov 2015.For yderligere oplysninger kontakt: Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge via fung. ministersekrætær Ove Frank Heilmann på telefon: +299 34 66 63 eller e-mail: ovhe@nanoq.gl