Naalakkersuisut om London Mining

Jens Erik Kirkegaard

Korrektion: Naalakkersuisut udsteder udnyttelsestilladelse når forhandlingerne er færdige

Selskabet London Mining Greenland har søgt om udnyttelsestilladelse til udvinding af jernmalm i Isukasia. Ansøgningen har været igennem en offentlig høringsfase og er blevet sagsbehandlet af myndighederne. Som bekendt har Naalakkersuisut en målsætning om at tage stilling til denne ansøgning indenfor det første 100 regeringsdage. Og DR P1 Orientering har interviewet Naalakkersuisoq Jens-Erik Kirkegaard om status på råstofområdet.

På et konkret spørgsmål fra DR-journalisten om Naalakkersuisut kunne tænkes at træffe beslutning om en udnyttelsestilladelse den 27. juni 2013, svarede jeg ordret: ” ”Den 27. juni? Det kommer an på forhandlinger, men begge parter har en god dialog, det kunne sagtens være men det kan også være et stykke tid efter.”, oplyser Jens-Erik Kirkegaaard, og fortsætter:

”Den nævnte dato, 27. juni i DRs radioprogram P1 orientering, var noget journalisten spurgte mig om. Denne er dato er altså ikke noget som jeg bragte på banen. Men det fremgår ikke klart i udsendelsen. I forhandlingssituationer, kan man i sagens natur, ikke på forhånd sige noget om hvornår man når til enighed”.

Jeg kan desuden oplyse, at Naalakkersuisut har godkendt en orienteringsskrivelse om projektet til Råstofudvalget. Skrivelsen er oversendt til udvalget i dag mandag den 17. juni 2013. 

Udsendelsen i dr.dk kan genhøres her: http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2013/06/14/153640_1_1_1_1.htm