LEV og Inooqat

LEV

Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen indleder samarbejde med Landsforeningen LEV og Inooqat.

Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen, har i dag mødtes med repræsentanter for Landsforeningen LEV (forening for mennesker med udviklingshæmmede pårørende og andre interesserede) i Danmark og repræsentanter for kommende organisation Inooqat (kommende landsforening for personer med udviklingshæmning i Grønland).

På mødet aftalte parterne, at Departementet for Familie og Justitsvæsen, LEV og Inooqat vil samarbejde om at arrangerer seminarer for udviklingshæmmede og deres familier i de fire storkommuner.

På sigt skal samarbejdet bidrage til at styrke den grønlandske forening for udviklingshæmmede, Inooqat, ligesom LEV vil medvirke i en revision af handicaplovgivningen.

”Det er behov for at forbedre forholdene for udviklingshæmmede her i Grønland. I den forbindelse ser vi frem til at kunne drage nytte af den viden og erfaring, som LEV har samlet ind gennem mange års virke. Samtidig er Inooqat og IPIS naturligvis vigtige samarbejdspartnere i forhold til at udvikle området”, siger Martha Lund Olsen.

Kontakt: Fg. Ministersekretær Elisabeth P. Wille, Tlf. 34 57 14, E-mail: elwi@nanoq.gl

Foto: Benny Kokholm (Inooqat), Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen, Landsformand, LEV, Sytter Kristensen, Pauline Abelsen (Inooqat), konsulent fra LEV Dan R. Schimmell.