Skolebyggeri og -renovering nu på vej

Naalakkersuisoq Nick Nielsen havde torsdag aften to møder i Ilulissat om folkeskolernes fysiske rammer i Ilulissat og Narsaq.

Aftenen indledtes med et møde med borgmester i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph, og viceborgmester Jess Svane, hvor fokus var på at sikre fremdrift i planerne om opførelse af en ny skole, som skal erstatte den skimmelramte og nu lukkede Atuarfik Mathias Stoch.

Borgmester Ole Dorph kunne på mødet meddele, at kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia har besluttet, at den nye skole skal bygges på det areal, hvor Atuarfik Mathias Stoch i dag ligger. Det betyder, at nedrivningsarbejdet nu vil kunne sendes i udbud, hvilket forventes at ske i den nærmeste fremtid, mens udarbejdelse af byggeprojekt og udbudsmateriale for det ny skolebyggeri nu igangsættes. Kommunen er, som udmeldt i pressemeddelelse tidligere på ugen, i gang med at finde holdbare løsninger i forhold til undervisningen i de kommende år, hvor skolebyggeriet pågår.

Borgmester Ole Dorph udtaler: "Det er vigtigt, at vi fra kommunen også fremadrettet er i en tæt og konstruktiv dialog med Selvstyret omkring skolebyggeriet. Vi skylder vore børn, at projektet nu køres i mål uden unødige ophold".

Aftenen fortsatte med et møde med borgmester Jørgen Wæver Johansen og kommu-nalbestyrelsesmedlemmerne Ole Mølgaard-Motzfeldt, Simon Simonsen og Kelly Berthelsen her var emnet planerne om renovering af skolen i Narsaq, som også blev lukket i denne uge.

Også på dette møde var stemningen konstruktiv og løsningsorienteret, og det lykkedes at nå til enighed om en model, som vil kunne sikre eleverne i Narsaq en god og fremtidssikret skole. Modellen forudsætter godkendelse i Naalakkersuisut og i Inatsisartuts Finansudvalg, men i givet fald kan projekteringen indledes straks efter at godkendelsen foreligger.

Borgmester Jørgen Wæver Johansen udtaler: "Vi glæder os i kommunen til hen over sommeren at finde en holdbar løsning på den fortsatte skolegang for vores børn efter sommerferien, men jeg er meget glad for og det er befriende nu at være på vej mod en holdbar og fremtidssikret løsning af de problemer, vi har haft på Narsap Atuarfia."