Om True North Gems

Offentlig høring af True North Gems rubinprojekt i Qeqertarsuatsiaat

True North Gems har sendt en ansøgning til Naalakkersuisut om at få en udnyttelsestilladelse til rubinprojektet Aappaluttoq ved Qeqertarsuatsiaat. På Naalakkersusiuts møde torsdag den 6. juni har de besluttet, at vurderingen af den samfundsmæssige bæredygtighed og vurdering af virkningerne på miljøet skal i offentlig høring.

- Jeg ser frem til borgermøderne med borgere og NGOere i Nuuk og Qeqertarsuatsiaat, og jeg håber, at der kommer et stort fremmøde til møderne, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard.

Når høringsmøderne bliver afholdt, vil de blive annonceret i relevante medier. Som en forlængelse af vores nye strategi for bedre inddragelse af borgerne i råstofprojekter, vil der blive tilknyttet en uafhængig mødeleder til borgermøderne. Opgaven som uafhængig mødeleder vil blive sendt udbud, og når en mødeleder er udpeget, vil datoerne for borgermøderne efterfølgende blive offentliggjort.

Selskabet True North Gems har fået udarbejdet en Vurdering af den Samfundsmæssig Bæredygtighed (VSB) og Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM). Begge rapporter er lavet af henholdsvis Rambøll Grønland og Grontmij A/S, og rapporterne indgår i de offentlige høringer af projektet.

Projektets høringsperiode er indtil i begyndelsen af september. Høringsperioden er længere end de otte uger på grund af sommerferieperioden i juli.

For yderligere informationer kontakt: Ministersekretær Kirsten Enequist mobil: +299 58 37 54.