Formand for Naalakkersuisut besøger Island

Ved møde hos den islandske Præsident Ólafur Ragnar Grimsson og nytiltrådte Statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson aftaler Formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond at øge samarbejdet med Island.

Aleqa Hammond og Praesident Olafur Ragnar Grimsson

Aleqa Hammond holdt fredag den 7. juni 2013 møde i Reykjavik med Islands Præsident Ólafur Ragnar Grimsson og nytiltrådte Statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson. Mødet med Præsident Grimsson fandt sted i Præsidentens officielle residens Bessastadir uden for Reykjavik.

På møderne fik Aleqa Hammond ønsket Sigmundur Davíð Gunnlaugsson tillykke med den ny regering, og de aftalte at Island og Grønland i årene fremover skal øge samarbejdet. Især indenfor områder som sundhed, transport, infrastruktur og råstoffer, hvor der er store potentialer for et tættere samarbejde.

Grønlands situation i Arktisk Råd blev drøftet, og det blev både Islands og Grønlands forhold til EU også. Der var enighed om, at med den stigende internationale fokus på Arktis, er det vigtigt at Grønland og Island står sammen, både regionalt i Arktis og også i forhold til verden udenfor Arktis.

Aleqa Hammond benyttede lejligheden til at invitere den Islandske præsident og statsminister til Grønland til efteråret, eventuelt i forbindelse med markeringen af åbningen af et islandsk generalkonsulat i Nuuk. Islands generalkonsulat bliver den første diplomatiske repræsentation i Grønland siden 2. verdenskrig.

 

For opfølgning, kontakt gerne fg. presssekoordinator Julie Rademacher på +299 548878