Formand for Siumut Aleqa Hammond fejrer 1.maj i Sisimiut

– første gang som Formand for Naalakkersuisut


Formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, i Forsamlingshuset i Sisimiut. Foto: Ole Petersen, Sarsua.gl

1.maj er en glædelig og stor dag for os alle – Aleqa Hammond fejrer denne dag i Sisimiut sammen med blandt andet borgmester i Qeqqata Kommunia, Herman Berthelsen.

Udpluk fra Aleqa Hammonds tale:

”Den 1. maj er en international fest for alle dem, der ønsker at hylde solidaritet og fællesskab. Det er en dag, jeg glæder mig til hvert år. Fordi solidaritet og fællesskab er drivkraften for mit politiske virke.

For hvis vi skal kæmpe os ud af den store arbejdsløshed og dårlige økonomi, så kræver det solidaritet og fællesskab.

Og hvis vi skal mindske den økonomiske ulighed, så kræver det solidaritet og fællesskab.

Og hvis vi ønsker et samfund, hvor fiskere og fangeres børn har de samme reelle muligheder som overlægens børn, så kræver det solidaritet og fællesskab.

Det er det grundlag, som den nye Naalakkersuisut er dannet på. For Siumut er solidaritet og fællesskab ikke tomme fraser – men ord med konkret indhold, der gennemsyrer den politik, som der skal føres i denne her valgperiode.

Vi er af den overbevisning, at hvis vi løfter flok, så når vi de største resultater.

Derfor hedder vores koalitionsaftale ”Et samlet land – Et samlet folk”. Og det er der mange gode og konkrete grunde til.”

Opskrift på et samfund i balance

”Vi ønsker at bekæmpe arbejdsløsheden ved at sætte gang i initiativer, der giver beskæftigelse her og nu.

Vi ønsker at udvikle hele vores land ved at fordele anlægsopgaverne til alle egne af vores land - og øge indhandling af fisk i de mindre byer og bygder.

Vi ønsker at forbedre forholdene for de studerende på erhvervsuddannelserne ved at sikre dem praktikpladser og ordentlige kollegier. Det er vigtigt, at de unge har en lys fremtid at stå op til.

Borgerne kommer i centrum, når vi udvikler kommende råstofprojekter, og vi vil gøre det på en måde, så alle har en fair chance for at deltage og blive hørt.

Det samme vil også være tilfældet, når vi ophæver nultolerancen på uran. Vi vil sikre, at borgerne bliver ordentlig inddraget, og der sker med respekt for vores fælles miljø, ordentlig sikkerhed og sundhed for alle.

Det er vores opskrift på, hvordan vi skaber et samfund i balance. Og opskriften på, hvordan vi udvikler et selvstændigt og frit folk, som er præget af optimisme og fornyelse, der tager afsæt i vore kulturelle værdier.”