Godt år for TELE POST

Tele Post havde et godt regnskabsår i 2012. Omsætningen steg 34,5 mio. kr. i 2012. Resultatet blev efter skat 71,3 mio. kr. mod 48,3 mio. kr. i 2011. Selskabet udbetaler 75 mio. kr. i udbytte. Naalakkersuisut glæder sig over den positive økonomiske udvikling, som giver selskabet mulighed for ekstraordinært at bidrage til Naalakkersuisuts indsats for at udvikle samfundet.

Naalakkersuisut arbejder sammen med selskabet på, at skabe en mere langsigtet ramme omkring udviklingen, som giver gode vilkår for alle, særligt på internetområdet og sikrer løbende forbedring af forbrugerpriserne. Denne udvikling skal afspejles i IKT-strategien, som skal revurderes i den kommende tid. IKT-strategien udstikker rammer og retning på telekommunikationsområdet. Anvendelse af telekommunikation indenfor sundhedsvæsenet, samt børn og unges adgang til internettet vil i den forbindelse være særlige fokusområder for Naalakkersuisut.

Formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond udtaler: ”Det er vigtigt, at vores børn og unge har gode uddannelses- og udviklingsvilkår og Naalakkersuisut vil derfor arbejde målrettet for at give uddannelsessteder og kollegier gode internetvilkår”.

Nyt bestyrelsesmedlem

Naalakkersuisut har valgt Børnetalsmand Aaja Chemnitz Larsen som nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Margrethe Sørensen. Naalakkersuisut vil gerne takke Margrethe Sørensen for hendes mange års dedikerede arbejde i bestyrelsen.

Aaja Chemnitz Larsens kompetencer i forhold til bestyrelsesarbejdet er særligt forståelsen for børne- og ungeområdet, politiske processer og kommunikation.

Bestyrelsen vil fremadrettet bestå af følgende personer:

  • Agner Mark (Formand)
  • Søren Voigt
  • Line Frederiksen
  • Aaja Chemnitz Larsen
  • Benedikte Jensen (valgt af medarbejderne)
  • Svend Åge Olsen (valgt af medarbejderne)