Tandbørstedag med fokus på de unge

Den 17. april afholdes den Nationale Tandbørstedag for syvende gang. I år har tandbørstedagen fokus på de unge, der forlader folkeskolen, med budskabet: ”Færdig med folkeskolen – men ikke med tandplejen”.

Tandplejens forebyggelsesstrategi, Cariesstrategien, har i seneste år fokuseret på de helt små børn og på skolebørnene. Indsatsen, som har resulteret i en målbar forbedring af tandsundheden, er nu så fast forankret, at tandplejen tager hul på et egentligt tilbud om systematisk ungdomstandpleje.

Fremover vil de unge som forlader folkeskolen, modtage et tilbud om fortsat at komme til regelmæssige undersøgelser hos tandplejen. De unge skal blot overholde to ting: De skal overholde tidsaftaler, og de skal selv passe godt på deres tænder.

-”Det er rigtig glædeligt, at tandplejen udvider sit tilbud til de unge. Det viser, at den forebyggende indsats har båret frugt, og det er første skridt på vej mod et mere systematisk tilbud til den voksne befolkning, ” siger Steen Lynge, Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur.

Tandbørstedagen bliver markeret i hele landet. Tandplejen vil som sædvanlig gøre sit yderste for at udbrede kendskabet til de fire tandråd, som henvender sig til alle, der ønsker at bevare sunde, stærke tænder livet igennem:

  • Børst tænderne grundigt morgen og aften
  • Hjælp dit barn med tandbørstningen til det er 10 år gammelt
  • Brug tandpasta med højt fluorindhold, helst 1450 ppm
  • Drop slik, saft og sodavand i hverdagen

I år benytter tandplejen den tætte kontakt til afgangsklasserne til også at sætte fokus på den politisk højt prioriterede indsats mod rygning.