Sunde råd til gravide og småbørnsfamilier

Ernæringsrådet og Departementet for Sundhed genudgiver hæftet: ”Sunde Råd – mad til små børn 0-3 år samt gravide”. Hæftet henvender sig til gravide og småbørnsfamilier med gode råd og vejledning baseret på den nyeste viden om sund kost til småbørn.

”- Kost og fysisk aktivitet er højt prioriterede temaer i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II, fordi netop kost og fysisk aktivitet har så stor betydning for vores sundhed.

Hæftet til de gravide og småbørnsfamilierne støtter op om Naalakkersuisuts målsætning om, at flere familier vælger en sund livsstil,” udtaler Medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge.

Sund kost og bevægelse i de første leveår er nødvendig for sikre en sund udvikling hos barnet. Gode vaner omkring kost og bevægelse grundlægges i barndommen og medvirker til at forebygge fedme og livsstilssygdomme senere i livet.

Anbefalingerne i hæftet bygger på Ernæringsrådets ”10 Kostråd”, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, samt den nyeste viden om kost til småbørn.

I hæftet kan man blandt andet læse, hvad barnet bør og kan spise på de forskellige alderstrin samt, hvilke madvarer man skal undgå at give sit barn. Hæftet er suppleret med et afsnit om bevægelse, som også har stor betydning for barnets udvikling og velbefindende.

Sundhedsvæsenet udleverer hæftet: ”Sunde Råd- mad til små børn 0-3 år samt gravide og ammende” til kommende og nybagte forældre. Hæftet kan også hentes på Sundhedsportalen www.peqqik.gl

NunaFonden har støttet udgivelsen af hæftet: ”Sunde Råd - mad til små børn 0-3 år samt gravide og ammende”.