Ungdomsparlamentet 2013

Fredag d. 22.feb.2013 starter ungdomsparlamentet. I tre dage vil 35 elever fra folkeskolens 9. og 10. klasser deltage i arrangementet. 29 ud af de 35 deltagere kommer fra byer og bygder udenfor Nuuk. De unges alder spender fra 14 til 16 år.


Fredag i denne uge starter ungdomsparlamentet. I tre dage vil 35 elever fra folkeskolens 9. og 10. klasser deltage i arrangementet. 29 ud af de 35 deltagere kommer fra byer og bygder udenfor Nuuk. De unges alder spender fra 14 til 16 år. De unge mennesker vil i tre dage lære noget om Inatsisartut og demokrati og afprøve demokratiske processer i praksis. Det sidste ungdomsparlament blev afholdt i februar 2009, og konceptet til dette års ungdomsparlament er et helt nyt koncept. I fokus står den pædagogiske vidensformidling sammen med at de unge lærer at danne sig en egen mening og at forsvare den under hensyntagen til de demokratiske spilleregler. Tema for dette års ungdomsparlament er ”Sprog – Har vi den rette fokus på, hvilke sproglige kvalifikationer vi skal have?”.

Derudover kan alle dem, der ikke kan være med direkte, se filmen ”Inatsisartut og demokrati” på inu.gl. Filmen forklarer, hvilke opgaver Inatsisartut har, hvad demokrati overordnet er og hvordan sammenspillet mellem Inatsisartut og Naalakkersuisut fungerer i praksis. Filmen suppleres af en brochure, som også kan bruges til undervisningsformål.

Ungdomsparlamentet afsluttes på søndag med en debat i Salen, som er åbent for offentligheden. KNR transmitterer debatten direkte på KNR 2 på søndag fra kl. 14.00.


Det detaljerede program og andre relevante informationer om ungdomsparlamentet findes på inu.gl og på ina.gl/up.