Ny rektor ved Qeqqani Ilinniarnertuunngorniarfik

Departementet for Uddannelse og Forskning har ansat Hanne Sparholt Jørgensen som rektor ved Qeqqani Ilinniarnertuunngorniarfik med tiltrædelse fra den 14. januar 2013.

Hanne Sparholt Jørgensen tiltræder fra en stilling som lektor ved Køge gymnasium, hvor hun også har arbejdet som pædagogisk inspektor i forbindelse med planlægningen, forberedelsen og implementeringen af den danske gymnasiereform. Udover sin kandidatuddannelse fra Københavns Universitet i Dansk, Idræt og Psykologi, har Hanne Sparholt Jørgensen en Master i almenpædagogik fra Syddansk Universitet.

Hanne Sparholt Jørgensen har også sin erfaring med pædagogisk udviklingsarbejde fra Syddansk Universitet, hvor hun som ekstern lektor blandt andet har stået for tilrettelæggelsen af og undervisningen i teoretisk pædagogikum, som er en del af den pædagogiske uddannelse for både grønlandske og danske gymnasieundervisere.

Hanne Sparholt Jørgensen afløser Birgitte Hertling som rektor ved Qeqqani Ilinniarnertuunngorniarfik. Skolen havde ved starten af skoleåret 2012/13 i august i alt 397 elever, hvor 1. årgang startede på den nye gymnasiereform.