Grønlands Repræsentation i Washington, D.C.

Grønlands Repræsentation i Washington, D.C.

Grønlands Repræsentation i Washington, D.C. blev officielt indviet den 24. September 2014 og placeret i samme bygning som den danske ambassade. Repræsentationschefen blev endvidere i 2015 akkrediteret Canada.

Repræsentationen består på nuværende tidspunkt af en udsendt Repræsentationschef, en udsendt ambassadesekretær og en praktikant.

Åbning af den anden grønlandske diplomatiske repræsentation blev besluttet med finanslovsforhandlingerne på efterårssamlingen 2013, og skal ses som et vigtigt skridt i selvstyrets arbejde med at sikre en selvbærende økonomi for Grønland.

Som en del af det nordamerikanske kontinent er et forhold mellem Grønland og USA og Canada naturligt. Forholdet til USA har i tidernes løb primært været i form af amerikanernes militære tilstedeværelse i Grønland. Forsvarsaftalen af 1951 erstattede således aftalen mellem Danmark og USA fra 9. april 1941 omkring samme. Grønland har et tæt samarbejde med Canada, særligt i Arktisk Råd og i regi af de Arktiske kyststater. Herudover, har Grønland også gode relationer med nære samarbejdspartnere i Canada, som, ICC Canada og Nunavuts regering.

Grønlands Repræsentation i Washington, D.C. arbejder for at styrke de bilaterale relationer mellem Grønland og USA og Grønland og Canada på en række områder: Politisk, økonomisk, handelsmæssigt, på uddannelsesområdet, forskningsmæssigt og kulturelt. Repræsentationen informerer også om grønlandske forhold i Nordamerika og vice versa samt yder service til Naalakkersuisut, Inatsisartut og centraladministrationen.

Kontakt
Grønlands Repræsentation
3200 Whitehaven St. NW
Washington, D.C. 20008
Tel: +1 202 234 4300

Repræsentationschef Kenneth Høegh

Ambassadesekretær Catherina Hvistendahl