Grønlands Repræsentation i Reykjavík

Repræsentationschef Tove Søvndahl Gant byder velkommen til Grønlands Repræsentation i Island

Grønland og Island deler en lang fælles historie, som går over 1000 år tilbage og hvor de tydlige spor kan ses og opleves den dag i dag.
Vi samarbejder på en lang række områder som vi har tilfælles. Vi arbejder og bor i hinandens lande. Vi interesserer os for hinandens politiske løsninger og måder at indrette vores samfund på. Vi rejser hos hinanden. Vi studerer på hinandens universiteter og mødes på læreanstalter. Kulturlivet trives også på tværs af grænserne. Begge lande er dybt engageret i den internationale dagsorden, herunder i Nordisk Råd, Arktis Råd, og Vestnordisk Råd hvor vi samarbejder ud fra vores fælles værdier.

Repræsentations opgave er bl.a. at agere brobygger, og vi har som repræsentation en helt særlig position i forhold til det islandske samfund, islandske myndigheder og islandsk erhvervsliv over for hvem, vi varetager grønlandske interesser. Vi har en særlig indsigt i islandske forhold set ud fra et grønlandsk perspektiv. Vi kan hjælpe med adgang til det grønlandske marked. Vi kan også hjælpe med praktiske ting. Beskrivelse af vores arbejdsområder findes vores hjemmeside. Vi findes også på de sociale medier som facebook og twitter.

Denne hjemmeside giver general information om Grønland, og de grønlandske-islandske samarbejder, og giver henvisninger til en række nyttige informationer.

Og du er altid velkommen til at rette personlig henvendelse.

Velkommen!

Covid-19 information, Island & Grønland

Repræsentationen kan ikke give tilladelser og dispensationer til rejser til Grønland. Alle spørgsmål om og gældende information om indrejse til Grønland, henvises til www.nun.gl eller kontakt coronasekretariatet på corona@nanoq.gl eller tlf.: +299 80 11 00.

Island
Covid-19 oversigt i Island
Nye tal omkring Covid-19 i Island
Gældende regler og restriktioner i Island

Grønland
SUMUT-blanket
Landslægen
Grønlands Politi