OCTA

octa 400x400

OCTA – De oversøiske lande og territoriers sammenslutning

OCTA blev stiftet som en non-profit organisation i 2002. OCTA koordinerer sine medlemmers synspunkter hvad at tage et fælles standpunkt i relation til forhold, der vedrører partnerskabet med Kommissionen og medlemsstaterne.

OCTAs højeste besluttende organ er ministerkonferencen, der består af repræsentanter for hvert medlems regering. Ministerkonferencen er en årlig begivenhed, hvor de politiske prioriteringer for sammenslutningen fastslås. På ministerkonferencen vælges et formandsudvalg, der er det næsthøjeste beslutningsniveau i OCTA. I øjeblikket har Curacao formandskabet, Ny Kaledonien har næstformandskabet, og Fransk Polynesien er fratrædende formand og sidste del af formandsudvalget. Deres formål er at bibringe væsentlige ændringer i OCTAs ledelsesstruktur og udvide OCTAs rolle og synlighed, mens de oversøiske lande og territoriers interesser fremmes i Bruxelles på det politiske niveau.   

Under formandskabet er der Forretningsudvalget, der består af Fransk Polynesien, Saint-Pierre og Miquelon (Formand) Aruba (Næstformand), De Britiske Jomfruøer, St.  Helena, Montserrat, Ny Kaledonien og Grønland. Forretningsudvalget mødes 10-12 gange om året i Bruxelles. Udvalgets rolle er at omsætte de politiske prioriteringer fastlagt af ministerkonferencen til handling.