Praktik i Udenrigsanliggender og repræsentationerne i Bruxelles, Washington D.C. og Reykjavik

Information om muligheden for at komme i praktik ved de grønlandske repræsentationer og Afdelingen for Udenrigsanliggender

Studerende har muligheden for at komme på et studierelevant praktikophold hos Departementet for Udenrigsanliggender i Nuuk eller hos repræsentationerne i Bruxelles og Washington D.C.

Opholdet vil blive tilrettelagt, så der kan ske meritoverførsel, hvis praktikantens studiested tillader det. Praktikken har til hovedformål at bidrage til praktikantens uddannelse, og give indsigt i institutionens opgaver og arbejdsgange under vejledning af repræsentationernes ambassadesekretærer.

Vi tilbyder en mulighed for at studerende kan bruge deres faglige viden på praktiske forhold. Den studerende får mulighed for at lave en række interessante projekter og opgaver, det kan både være planlagte projekter eller opgaver, men de kan også komme ad hoc.

Det er et krav, at ansøgerne fortsat er indskrevet på et studium ved en højere læreanstalt under praktikopholdet. Indhold og vilkår for de enkelte praktikophold fastsættes af den pågældende repræsentation, og ansøgning skal indgives direkte hertil. Praktikopholdet er ulønnet, men der ydes et tilskud på 2.500-4.000 kr. om måneden til hjælp til dækning af leveomkostninger. Tilskuddet varierer afhængigt af leveomkostningerne på praktikstedet.

Grønlands Repræsentation i Bruxelles

Praktikopslag til Grønlands Repræsentation i Bruxelles - Forår 2019. (Opslag)

Praktikperiode: Forår: 1. februar - 31. juli  |  Efterår: 1. september - 31. januar.

Kontakt ambassadesekretær Monika Paulli Andersen for spørgsmål om praktik i Bruxelles her.

Læs mere om repræsentationen her (link)

Grønlands Repræsentation i Washington D.C.

Praktikopslag til Grønlands Repræsentation i Washington D.C. - Efterår 2019 (Opslag)

Praktikperiode: Forår: 1. februar - 31. juli  |  Efterår: 1. august - 31. januar.

Kontakt ambassadesekretær Rebecca Lynge for spørgsmål om praktik i Washington her.

Læs mere om repræsentationen her.

Grønlands Repræsentation i Reykjavik

Praktikopslag til Grønlands Repræsentation i Reykjavik - Efterår 2019 (Opslag)

Praktikperiode: Forår: 1. februar - 31. juli  |  Efterår: 1. august - 31. januar.

Kontakt sekretær Birta Jóhannesdóttir for spørgsmål om praktik i Reykjavik her.

Læs mere om repræsentationen her.

Praktik i Nuuk

Det er også muligt at komme i praktik i Departementet for Udenrigsanliggender i Nuuk, i perioden 1. februar til 31. juli eller 1. august til 31. januar. Opholdet vil blive tilrettelagt, så der kan ske meritoverførsel, hvis praktikantens studiested tillader det.

Som praktikant i Departementet for Udenrigsanliggender vil du få indsigt i Selvstyrets struktur og arbejdsformen i en politisk styret enhed, samt tværdepartementalt samarbejde. Du vil få erfaringer i den grønlandske udenrigstjeneste, som giver dig en dybere indsigt i Grønlands udenrigspolitiske relationer og ageren.

Det er et krav, at ansøgeren fortsat er indskrevet på et studium ved en højere læreanstalt under praktikopholdet. Indhold og vilkår for det enkelte praktikophold fastsættes af Departementet for Udenrigsanliggender, og ansøgning skal indgives direkte hertil. Praktikopholdet er ulønnet, men hvis praktikanten ikke er bosiddende i Nuuk kan Departementet for Udenrigsanliggender i samarbejde med Ilisimatusarfik forsøge at hjælpe med et kollegieværelse i praktikperioden.

Praktikopslag til Departementet for Udenrigsanliggender i Nuuk - Efterår 2019. (Opslag)

Læs mere om det her.